Als behandelaar ben je samen met het zorgteam nauw betrokken bij in het leven van de cliënten. Echt contact maken, gezien worden en veiligheid ervaren is dan heel belangrijk voor de ander. Door te werken vanuit het concept Positieve Gezondheid geef je hier op een vanzelfsprekende manier invulling aan. De training geeft je de handvatten voor meer veerkracht en eigen regie bij die ander door het voeren van het andere gesprek.

Klik op de afbeelding voor de luistertip

Mijn Positieve Gezondheid bij oudere meneer

Door middel van het andere gesprek aan de hand van het spinnenweb krijg je meer inzicht in hoe de ander zijn of haar gezondheid beleeft. En dat kan wel eens anders zijn dan je denkt!

Nieuw concept van gezondheid

Het Parelfilmpje van ZonMw uit 2012 geeft nog steeds goed de reden weer waarom Machteld Huber ooit gestart is met dit concept.

Goed om te weten!

We hebben in de trainingen een duidelijke planning en opbouw, maar kappen mooie gesprekken niet af. De inhoud is leidend en van elkaar leren en elkaar inspireren vormt de basis van de training. We hebben ruim de tijd om op tijd af te ronden, maar dat is dus mede afhankelijk van de interactie in de groep en de vragen die jij en de andere deelnemers hebben. 

Naast bovenstaande filmpjes om te bekijken, hebben we twee concrete voorbereidingsopdrachten. Geschatte voorbereidingstijd maximaal 30 minuten.

online spinnenweb invullen

Vul zelf het Spinnenweb Positieve Gezondheid alvast online in (via het icoontje in de cirkel). Bekijk na het invullen je gezondheid oppervlak. Hoe vind je dat het gaat? Wat valt je op? Op de eerste dag vullen we het spinnenweb nog een keer in en dan op papier. Het is namelijk goed wanneer je beide varianten een keer hebt gedaan.

wat is positieve gezondheid voor jou?

Wat is voor jou de aanleiding om aan de slag te gaan met Positieve Gezondheid? Dat kan een praktijkervaring zijn of bijvoorbeeld een beeld of tekst. Denk daar voor de training over na. Hier gaan we aan het begin van de training mee aan de slag.