Saxion heeft werken vanuit Positieve Gezondheid in haar missie en visie staan en dat is niet voor niets. Vanuit het gehele land willen steeds meer (zorg)organisaties en bijvoorbeeld ook gemeenten en woningcorporaties actief met het concept aan de slag. Waarom? Met een brede blik kijken naar gezondheid helpt bijvoorbeeld om op een andere manier naar maatschappelijke vraagstukken – van deze tijd- te kijken. En het aanboren van veerkracht en vergroten van eigen regie draagt bij aan de kwaliteit van leven van mensen én aan meer werkgeluk bij (zorg)professionals.

Als docent & studiecoach bij AGZ kan werken vanuit Positieve Gezondheid dus veel brengen! Voor jezelf, voor studenten, maar ook om het mee te geven aan studenten voor hun toekomstig vak. De training geeft je de handvatten voor meer Positieve Gezondheid voor jezelf en hoe veerkracht en eigen regie bij die ander aan te boren.

Leuk dus dat je meedoet!

Klik op de afbeelding voor de luistertip

Mijn Positieve Gezondheid – hoe werkt het?

Door middel van de digitale vragenlijst van iPH krijg je meer inzicht in je gezondheid. Maar hoe werkt dat nu precies? Bekijk daarvoor de animatie over Mijn Positieve Gezondheid.

Nieuw concept van gezondheid

Het Parelfilmpje van ZonMw uit 2012 geeft nog steeds goed de reden weer waarom Machteld Huber ooit gestart is met dit concept.

We hebben in de trainingen een strakke planning, maar kappen mooie gesprekken niet af. De inhoud is leidend en van elkaar leren en elkaar inspireren vormt de basis van de training. We streven er naar op tijd af te ronden, maar dat is dus mede afhankelijk van de interactie in de groep en de vragen die jij en de andere deelnemers hebben.

Naast bovenstaande filmpjes om te bekijken, hebben we twee concrete voorbereidingsopdrachten. Geschatte voorbereidingstijd 30-40 minuten.

online spinnenweb invullen

Vul zelf het Spinnenweb Positieve Gezondheid van iPH alvast online in (via het icoontje in de cirkel). Bekijk na het invullen je gezondheid oppervlak. Hoe vind je dat het gaat? Wat valt je op? Op de eerste dag vullen we het spinnenweb nog een keer in en dan op papier. Het is namelijk goed wanneer je beide varianten een keer hebt gedaan.

wat is positieve gezondheid voor jou?

Ga op zoek naar een voorwerp, beeld of tekst (artikel/praktijkervaring) dat symbool staat voor jouw deelname aan deze training. Wat is voor jou de aanleiding om aan de slag te gaan met Positieve Gezondheid? In plaats van een uitgebreid voorstelrondje zullen we je vragen dit in maximaal 2 minuten met de groep te delen.