Als huisarts ben je nauw betrokken bij vaak persoonlijke gebeurtenissen in het leven van anderen. Echt contact maken, gezien worden en veiligheid ervaren is dan heel belangrijk voor de ander. Door te werken vanuit het concept Positieve Gezondheid geef je hier op een vanzelfsprekende manier invulling aan. De training geeft je de handvatten voor meer veerkracht en eigen regie bij die ander.

Klik op de afbeelding voor de luistertip

Mijn Positieve Gezondheid – hoe werkt het?

Door middel van de digitale vragenlijst krijg je meer inzicht in je gezondheid. Maar hoe werkt dat nu precies? Bekijk daarvoor de animatie over Mijn Positieve Gezondheid.

Nieuw concept van gezondheid

Het Parelfilmpje van ZonMw uit 2012 geeft nog steeds goed de reden weer waarom Machteld Huber ooit gestart is met dit concept.

We hebben in de trainingen een strakke planning, maar kappen mooie gesprekken niet af. De inhoud is leidend en van elkaar leren en elkaar inspireren vormt de basis van de training. We streven er naar op tijd af te ronden, maar dat is dus mede afhankelijk van de interactie in de groep en de vragen die jij en de andere deelnemers hebben.

Naast bovenstaande filmpjes om te bekijken, hebben we twee concrete voorbereidingsopdrachten. Geschatte voorbereidingstijd maximaal 30 minuten.

online spinnenweb invullen

Vul zelf het Spinnenweb Positieve Gezondheid alvast online in (via het icoontje in de cirkel). Bekijk na het invullen je gezondheid oppervlak. Hoe vind je dat het gaat? Wat valt je op? Op de eerste dag vullen we het spinnenweb nog een keer in en dan op papier. Het is namelijk goed wanneer je beide varianten een keer hebt gedaan.

wat is positieve gezondheid voor jou?

Ga op zoek naar een voorwerp, beeld of tekst (artikel/praktijkervaring) dat symbool staat voor jouw deelname aan deze training. Wat is voor jou de aanleiding om aan de slag te gaan met Positieve Gezondheid? In plaats van een uitgebreid voorstelrondje zullen we je vragen dit in maximaal 2 minuten met de groep te delen.