Als docent ben je nauw betrokken bij vaak persoonlijke gebeurtenissen in het leven van de studenten en hun (toekomstige) cliënten. Echt contact maken, gezien worden en veiligheid ervaren is dan heel belangrijk voor de ander. Door te werken vanuit het concept Positieve Gezondheid geef je hier op een vanzelfsprekende manier invulling aan. De training geeft je de handvatten voor meer veerkracht en eigen regie bij die ander.

Klik op de afbeelding voor de luistertip

Mijn Positieve Gezondheid – hoe werkt het?

Door middel van de digitale vragenlijst krijg je meer inzicht in je gezondheid. Maar hoe werkt dat nu precies? Bekijk daarvoor de animatie over Mijn Positieve Gezondheid.

Nieuw concept van gezondheid

Het Parelfilmpje van ZonMw uit 2012 geeft nog steeds goed de reden weer waarom Machteld Huber ooit gestart is met dit concept.

We hebben in de trainingen een strakke planning, maar kappen mooie gesprekken niet af. De inhoud is leidend en van elkaar leren en elkaar inspireren vormt de basis van de training. We streven er naar op tijd af te ronden, maar dat is dus mede afhankelijk van de interactie in de groep en de vragen die jij en de andere deelnemers hebben.

Naast bovenstaande filmpjes om te bekijken, hebben we twee concrete voorbereidingsopdrachten. Geschatte voorbereidingstijd maximaal 30 minuten.

online spinnenweb invullen

Vul zelf het Spinnenweb Positieve Gezondheid alvast online in (via het icoontje in de cirkel). Bekijk na het invullen je gezondheid oppervlak. Hoe vind je dat het gaat? Wat valt je op? Op de eerste dag vullen we het spinnenweb nog een keer in en dan op papier. Het is namelijk goed wanneer je beide varianten een keer hebt gedaan.

wat is positieve gezondheid voor jou?

Ga op zoek naar een voorwerp, beeld of tekst (artikel/praktijkervaring) dat symbool staat voor jouw deelname aan deze training. Wat is voor jou de aanleiding om aan de slag te gaan met Positieve Gezondheid? In plaats van een uitgebreid voorstelrondje zullen we je vragen dit in maximaal 2 minuten met de groep te delen.

De Zoom-link ontvang je in een aparte mail. Om Zoom te kunnen gebruiken moet je een gratis stukje software installeren. Dit moet je installeren op het apparaat dat je wilt gebruiken. Je kunt ook via het web Zoom gebruiken, maar dan heb je niet alle functionaliteiten waar we gebruik van willen maken (zoals de poll).

Zorg ervoor dat je op een fijne plek zit, met thee of koffie bij de hand en waar je niet gestoord wordt. Dan gaan we er een leuke, inspirerende en leerzame training van maken! Schrik niet van de lange ZOOM-dag: er worden voldoende pauzes ingelast zodat het een Positief Gezonde bijeenkomst wordt!

Hoe zorgen we ervoor dat online deelnemen aan de training succesvol verloopt? Wat tips:

• Ga op een rustige locatie zitten met een goede internetverbinding;

• We werken met breakoutrooms, dus volg de training alleen (in beeld);

• Het geluid staat uit en iedereen is in beeld (tenzij in de training gevraagd wordt beeld en/of geluid uit en/of aan te zetten);

• Verander/blur de achtergrond niet, want dat leidt af en is onpersoonlijker;

• Je (voor)naam in beeld maakt de communicatie makkelijker;

• Leg pen, papier, stiften alvast klaar;

• En we vragen je volledige aandacht tijdens de training (dus check je mail en appjes in de pauzes).

contact

Als je specifieke (leer)wensen hebt voor deze training, dan horen wij die graag. Deze wensen gebruiken wij om het programma zo goed mogelijk te laten aansluiten op de behoeften van de groep. Mocht je nog vragen hebben of nog wensen willen bespreken, neem dan gerust contact op. Wij hebben er zin in en kijken uit naar de training!