training werken met positieve gezondheid

institute positive health

Via trainingsbureau blooming kun je de training ‘werken met positieve gezondheid’ van iPH volgen. De training bestaat in ieder geval uit 2 (online) dagen en wordt waar mogelijk aangepast aan de organisatie.

(online) werkvormen

Tijdens de trainingen leer je door te doen. Daarom gebruiken we in onze trainingen krachtige (online) werkvormen en is er veel ruimte voor reflectie op jouw handelen.

Machteld huber

De training is ontwikkeld door Machteld Huber in nauwe samenwerking met ervaren coaches en trainers. Machteld is de grondlegger van het inmiddels breed gedragen concept.

bewustwording

Je doet ervaring op in het werken met het concept positieve gezondheid, zodanig dat het zorgt voor bewustwording en een aanzet tot gedragsverandering. Aanvullende intervisie zorgt voor extra borging in houding en gedrag.

Trainingsdag 1

Voorafgaand aan de eerste trainingsdag begint de training met kennismaken met positieve gezondheid in eigen tijd en tempo.

Vervolgens bestaat de eerste trainingsdag uit het ervaren hoe je regie op je eigen positieve gezondheid kan nemen, hoe het spinnenweb werkt en ervaar je de kracht van luisteren.

Trainingsdag 2

Tussen de eerste en tweede trainingsdag ga je aan de slag met je eigen positieve gezondheid, die gevisualiseerd is naar aanleiding van het zelf invullen van het spinnenweb.

Tijdens de tweede trainingsdag ervaar je hoe de veerkracht en eigen regie bij de ander vergroot kan worden en welke rol jij daarin hebt.

De trainers
Anne Brouwer

Anne is gezondheids wetenschapper met een verpleegkundige achtergrond. Ze leidt verpleegkundigen aan het HBO op en geeft trainingen positieve gezondheid en werkgeluk.

06 – 45 81 12 56

Saskia Walgemoed

Naast projectmanager van het project ‘implementatie Positieve Gezondheid’ bij de KNOV is Saskia (interim) manager, (strategisch) adviseur en trainer positieve gezondheid.

06 – 28 48 96 46