In de trainingen wordt gebruik gemaakt van zogenaamde inspiratiekaarten. Dat zijn kaarten met veel verschillende afbeeldingen, waarmee je je veranderwens kunt visualiseren. Welk beeld associeer jíj met dat wat je aandacht wilt geven?

Het visualiseren van je veranderwens is een krachtige tool. Het stimuleert de veranderkracht, omdat je brein zich een beeld kan vormen van wat je graag wilt bereiken. Het regelmatig jezelf eraan herinneren, door bijvoorbeeld een foto van het beeld als achtergrond op je telefoon te gebruiken, stimuleert je brein om een stapje uit je comfortzone te gaan zetten.

Dit soort inspiratie- of associatiekaarten zijn heel goed te gebruiken in 1 op 1 gesprekken, maar lenen zich ook uitermate goed in groepsbijeenkomsten. Het toelichten van je veranderwens aan de hand van een afbeelding, maakt het gesprek voor sommige mensen laagdrempeliger.

Voor de trainingen ‘Werken met Positieve Gezondheid’ worden vaak de inspiratiekaarten Welbevinden gebruikt. Deze 48 full color A5 kaarten zijn in de webwinkel van Vilans te bestellen voor 27,95 euro.

Voor de online trainingen heeft Blooming eigen kaarten samengesteld. Prachtige, diverse afbeeldingen van streetart. Ook goed te gebruiken in online coachingsgesprekken of online groepssessies. Je kunt de gallery van Blooming gratis gebruiken voor je online bijeenkomsten.

Categories: