1 maart 2021 zijn Anne en ik begonnen met trainingsbureau Blooming. Wat hebben we het afgelopen jaar zoal gedaan? In de eerste plaats natuurlijk getraind. 172 deelnemers hebben deelgenomen aan onze trainingen en inmiddels hebben 75 personen de intervisie na 3 maanden gevolgd. Vrij snel na de start zijn we gecertificeerd als trainer door iPH en geaccrediteerd door het CRKBO, waardoor we vrijgesteld zijn van btw. En we hebben de handige geheugensteun in de vorm van een bureauklapper ontwikkeld. 

Maar veel belangrijker is… Wat is de mening van de deelnemers?

Inzichten

Een selectie uit de inzichten, die de deelnemers in de trainingen en intervisies hebben opgedaan:

  • “Nog meer besef dat er achter elke cliënt een verhaal schuilt, ook achter cliënten die minder van je tijd en aandacht opvragen.”
  • “Ik vond het een ‘ver van mijn bed’ show, niet goed wetende hoe ik dit moest gaan aanpakken. Nu weet ik hoe ik dit kan aanpakken en heb ik zelf ook ondervonden hoe natuurlijk het aanvoelt als iemand erover begint.”
  • “Dat je met open vragen een heel eind kan komen zonder perse veel tijd kwijt te zijn. Dat je stiltes kan laten vallen om de ander aan het woord te krijgen. Dat je het spinnenweb op veel manieren kan gebruiken/inzetten.”
  • “Dat positieve gezondheid veel verder gaat dan alleen hetgeen je in eerste instantie ziet. Door het gesprek op een andere manier aan te gaan kun je zoveel meer van mensen zien. Dus eigenlijk zie niet wat je denkt te zien, maar zie wat er is.”
  • “Niet te groot denken en te veel willen bereiken in één keer! Kleine stapjes kunnen al voor een fijne verandering zorgen.”
Reflectie door de deelnemers na de laatste training in 2021

Voornemens

Op de vraag ‘Wat ga je nu anders doen in je werk’ kwam ondermeer het volgende:

  • “Niet direct in de hulpmodus schieten.”
  • “De tools toepassen, vaker vragen wat ik voor de ander kan betekenen.”
  • “Meer wat-vragen stellen in plaats van waarom-vragen en uitleggen hoe breed gezondheid is, zodat de cliënt zich ook bewust is van alle invloeden.”
  • “Als praktijk wordt er nu gewerkt aan implementatie protocol, zodat we allen dit inzetten en onderdeel van normaal kunnen laten worden.”
  • “Lekker blijven doen, oefenen en ervaren.”

En wat nog meer…

Over de training is onder andere het volgende gedeeld: “Fijne afwisseling tussen theorie en praktijk (samen oefenen). Heel prettig dat het in online vorm kon. De materialen werden ruim op tijd per post afgeleverd. Mooi en duidelijk materiaal. Zeer tevreden”, “De communicatie voelde prettig en hielp het onderwerp ‘warm’ te houden. De bureauklapper werkt fijn!” en “Beiden fijne trainers. Rustig, duidelijk, goed voorbereid en het is ook te merken dat jullie er helemaal inzitten, dat helpt natuurlijk ook om dit positief over te dragen.”

Wij kijken trots en voldaan terug op een mooi jaar en hebben zin in het komende jaar. Wij wensen iedereen een positief en gezond 2022!

Categories:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *